El trencament del pas obliga a suspendre la processó de la Mare de Déu del Rocío a Huelva

L'estructura era pràcticament nova, estava feta de fibra de carboni i alumini aeronàutic i pesava un 30% menys que l'anterior

Un moment de l'eixida de la Mare de Déu del Rocío per Almonte
Un moment de l'eixida de la Mare de Déu del Rocío per Almonte / Efe

La processó de la Mare de Déu del Rocío d'Almonte, a Huelva, ha tornat de manera accidentada després de dos anys sense poder celebrar-se per la pandèmia. Quan feia a penes tres hores que havia començat, el trencament d'un dels bancs del pas que la gent d'Almonte portava a coll ha obligat a interrompre precipitadament l'acte per a retornar-la al temple abans del previst, cap a les 6:15 hores. Fins a aquell moment, la imatge a penes havia visitat una quarantena de les 125 germandats filials que l'esperaven en diferents punts del llogaret.

Quan s'ha detectat el trencament, la germandat organitzadora de la romeria ha decidit que la Mare de Déu tornara al santuari per motius de seguretat i ha convidat la resta de germandats a acostar-se amb les seues insígnies a l'ermita per a resar la salve.

Casualment, el pas que s'ha trencat aquesta matinada es va estrenar el passat 22 de maig en la processó de Reina de la Mare de Déu del Rocío pels carrers d'Almonte. L'estructura pesa un 30% menys respecte a l'anterior perquè es va fabricar amb fibra de carboni i alumini aeronàutic.

És la segona vegada en onze anys que se suspén la processó per un incident d'aquest tipus. L'anterior va ocórrer en la romeria de 2011, quan el trencament d'un varal va obligar a tornar a la Mare de Déu al santuari cap a les huit del matí, quan sol tornar-hi passat el migdia. 

També et pot interessar

stats