El trencament d'una canonada assola una fàbrica de fusta a Oriola

L'aigua i el fang van obligar a desallotjar anit algunes cases de la pedania d'Arneva i han negat vora 20 hectàrees de cultius.

Fabrica assolada pel vessament d'aigua pedra i fang | À Punt Notícies

El tancament d'una comporta de les conduccions del trasvassament Tajo-Segura va fer que es vessaren ahir de milers de metres cúbics a les pedanies oriolanes dels Desemparats i Arneva que van negar vora 20 hectòmetres de cultius. "Vaig sentir un soroll molt fort i en eixir al carrer vaig veure una cascada que eixia dels tubs tot el que podia", assegura Ana María García, una veïna d'Arneva. La cascada que es va formar va arrossegar tones de pedra i fang. Els bombers d'Oriola hagueren de desallotjar 4 habitatges per por que el vessament arribara a les cases. "No paraven de caure pedres i fang que arribaven fins a la porta i la policia i els bombers ens digueren que isquérem, que no sabien el que podia passar", afirmava hui Ascensión Rubio, una de les veïnes desallotjades que va poder tornar a casa una vegada la Confederació Hidrogràfica del Segura va tallar el subministrament d'aquestes conduccions.

Una fàbrica assolada 

La pitjor part se la va endur una fàbrica de fusta situada a la vora de les conduccions. El fang i les pedres que arrossegava l'aigua van soterrar una de les naus de la fàbrica. Per a José Manuel Torrero, treballador de l'empresa, s'han perdut "vora 100 metres cúbics de fusta que són com 3 o 4 camions plens, a més de la maquinària i totes les destrosses provocades". Aquest matí tots els treballadors s'afanyaven a netejar el fang de la fàbrica mentre esperaven l'arribada del pèrit perquè avaluara els danys. Per la seua part, la Confederació Hidrogràfica del Segura ja ha restablert el subministre d'aigua a les conduccions que en eixe moment traslladaven el cabdal de les últimes plutges riu amunt cap a l'embassament de la Pedrera. 

També et pot interessar

stats