Els treballs d’estiu, els més afectats en la cinquena onada

Treballs com la restauració veuen reduïdes les plantilles per l’augment de contagis entre els més joves

Els treballs d’estiu, els més afectats en la cinquena onada

Els contagis disparats entre la gent més jove en aquesta onada estan afectant de ple les plantilles dels treballs més típics en temporada estiuenca, com ara el socorrisme o el sector de la restauració. 

És el cas de Carlos Navalón. Té 24 anys i com cada estiu treballa com a monitor de surf. Per a no posar en risc el seu treball, extrema les precaucions, tant en la faena com en la vida personal. “Prenem moltes precaucions perquè, si un de nosaltres agafa una baixa, el negoci quedaria greument afectat”, assegura. 

L’orxateria Panach d'Alboraia té una plantilla de 18 persones amb una edat mitjana de 24 anys. Enguany l'han reforçada per a poder fer substitució ràpidament si hi ha algun contagi o confinament. “Tenim molta plantilla per si hi haguera algun cas de Covid; podem prescindir de la gent”, afirma Rosa Panach.

Segons els sindicats, l'augment dels contagis entre la joventut ha agreujat la desigualtat i la precarietat. Tal com explica la secretària d'acció sindical de la UGT, Lola Ruiz, la pandèmia ha fet que quasi el 20% dels joves perderen la faena.  

La crisi sanitària ha situat Espanya com el país amb la major taxa de desocupació juvenil de l'OCDE, un 38%.

També et pot interessar

stats