Els treballadors de presons demanen mesures per a garantir la seua seguretat

Mig centenar de funcionaris es concentren a les portes de la presó de Picassent.

Concentració dels treballadors penitenciaris davant de la presó de Picassent
Concentració dels treballadors penitenciaris davant de la presó de Picassent

Amb el lema "Presons sense agressions", mig centenar de funcionaris de presons s'han concentrat aquest matí a les portes del centre penitenciari de Picassent per tal de rebutjar l'augment d'agressions per part dels interns, i també per a expressar la seua solidaritat amb els companys agredits. 

Segons manifesten els delegats d'ACAIP, CCOO i UGT, durant l'any 2018 s'han produït en aquesta presó de València sis agressions i un intent d'agressió a treballadors, a conseqüència de les quals nou treballadors van resultar lesionats i fins i tot van haver d'estar de baixa laboral per a recuperar-se de les lesions. Els sindicats puntualitzen que a aquestes dades s'han d'afegir els insults greus, les amenaces i les coaccions que es produeixen cada dia a les presons.

Amb l'objectiu de garantir la seguretat a l'interior dels centres penitenciaris, els funcionaris reclamen un 15% més de personal, un augment de les retribucions, la modificació del protocol d'agressions que millore la classificació de la població reclusa amb un criteri de perillositat, i el reconeixement de la condició d'agent de l'autoritat dels funcionaris de presons. Els sindicats denuncien que les 831 places anunciades per a l'oferta d'ocupació pública de 2018 són insuficients per a garantir la seguretat a l'interior de les presons.

D'altra banda els sindicats convocants assenyalen que entre 2015 i 2016 es van produir 934 agressions a treballadors d'institucions penitenciàries en tot l'estat. A més, l'any 2017, les lesions greus van augmentar un 60% respecte a l'any anterior. 

La concentració d'aquest matí a Picassent s'ha repetit a les portes de tots els centres penitenciaris d'Espanya i és el preàmbul de les protestes que els funcionaris tenen previst convocar a partir de setembre.

També et pot interessar

stats