Els treballadors de la planta de Kamax, a Museros, en vaga

La convocatòria respon al pla de reducció de plantilla de l'empresa per a fer front a una "caiguda brutal de les vendes"

Instal·lacions de l'empresa KAMAX a Museros
Instal·lacions de l'empresa KAMAX a Museros / Google Street View

Després de sis mesos de negociacions, els treballadors de la fàbrica de caragols Kamax, a Museros, celebren aquest dimecresla seua primera jornada de vaga indefinida. Aquesta convocatòria té lloc després que l'empresa s'acollira a un ERTO "de força major" i després anunciara l'acomiadament d'aproximadament 75 empleats dels 250 que hi ha actualment en plantilla. Segons l'empresa, aquest procés deriva d'una "brutal" caiguda de les vendes.

Per a dur a terme aquesta reducció de plantilla l'empresa va comunicar un pla en el qual es tenien cn compte prejubilacions, el compromís de tornar a la plantilla en cas de recuperar la càrrega de treball i un ERTO complementari a les mesures anteriors. Aquest full de ruta presentada per l'empresa ha sigut rebutjat pel comité d'empresa qui, després de negociar amb Kamax, va comunicar el passat 2 de setembre la convocatòria d'aquesta vaga. El director de l'empresa, Juan Carlos Mena, ha fet una crida als treballadors i els demana que "entenguen la situació a la qual s'enfronten i les dificultats econòmiques que té i continuarà tenint la companyia".

També et pot interessar

stats