Els treballadors del Palau de les Arts desconvoquen la vaga en l'estrena de 'Wozzeck'

El comité d’empresa ha esperat durant tot el dia l’arribada d’un document de la direcció de l'empresa de Les Arts, que finalment han rebut

Imatge de l'interior del Palau de Les Arts Reina Sofía
Imatge de l'interior del Palau de Les Arts Reina Sofia / Les Arts

Els treballadors del Palau de les Arts de València han anunciat que desconvoquen les jornades de vaga assenyalades per a l'estrena de l’òpera Wozzeck, aquest dijous 26 de maig, i durant la quarta representació, el divendres 3 de juny, que havien organitzat com a forma de protesta per les condicions del nou conveni col·lectiu.

Segons ha informat el comité d'empresa, aquest dimecres ha tingut lloc la mediació en el Tribunal d'Arbitratge Laboral, en relació amb la vaga convocada per a demà. La direcció de l'empresa de Les Arts ha emés a les 10:00 hores un comunicat dirigit al comité, on assegurava que els tècnics de la Direcció General de Pressupostos estaven en procés de redacció de l'esborrany. A les 18:00 hores, el comité denunciava que encara no havia rebut el citat esborrany, de manera que els treballadors han anunciat que mantindrien la vaga. Finalment, a última hora la direcció els ha remés el document que esperaven.

Segons ha informat el comité, "després d'un dia llarg i dur, i fent balanç de la situació, considerem que, gràcies a la pressió exercida i la previsible participació de la plantilla en la vaga, s'ha aconseguit l'obtenció d'aquest document, que era la motivació d'aquesta vaga". 

D'aquesta manera, el divendres 27 a les 11:00 hores es reuniran de nou amb l'empresa per a començar a treballar sobre l'esborrany rebut, amb l'expectativa de poder arribar a aplicar el nou conveni al setembre, a l'inici de la pròxima temporada.

Així i tot, el comité ha advertit que mantenen les concentracions del 3 de juny, que es faran de 19:00 a 21:00 hores, també a l'esplanada d'accés a Les Arts.

També et pot interessar

stats