Els treballadors de l'Hospital de la Marina Baixa demanen que es milloren els accessos des de la Nacional 332

Encara que la carretera passa a escassos 50 metres de l'hospital, les ambulàncies han de fer un recorregut de 5 quilòmetres per a accedir a la porta d'Urgències del centre hospitalari.

La circumval·lació de la Vila Joiosa passa a només 50 metres de l'hospital, però una ambulància necessita fer 5 quilòmetres i invertir 8 minuts extra per a poder arribar al centre
La circumval·lació de la Vila Joiosa passa a només 50 metres de l'hospital, però una ambulància necessita fer 5 quilòmetres i invertir 8 minuts extra per a poder arribar al centre / À Punt NTC

L'Hospital Comarcal de la Marina Baixa, situat a la Vila Joiosa, es va construir fa 32 anys. Dona cobertura a municipis on s'incrementa notablement la població a l'estiu i necessita millores urgents. Actualment, té moltes deficències, entre les quals estan els accessos des de la carretera nacional 332. La circumval·lació de la Vila Joiosa passa a només 50 metres de l'Hospital de la Marina Baixa, però una ambulància necessita fer 5 quilòmetres i invertir 8 minuts extra per poder arribar al centre.

Per aquest motiu, la Junta de Personal de l'hospital ha posat en marxa una campanya per a reclamar accessos directes nous des de la Nacional 332. La presidenta, Marisa Corcóstegui, explica: "Entre altres iniciatives, s'estan arreplegant firmes, s'estan realitzant entrevistes amb alcaldes de la comarca i s'han enviat cartes a responsables polítics per a exigir que se solucione aquesta deficiència". L'objectiu és aprofitar la futura ampliació de l'hospital per a crear accessos directes des de la nacional i estalviar-se, així, un recorregut extra de 5 quilòmetres que endarrereix l'arribada dels serveis d'emergències i dels usuaris.

La gerent del Departament de Salut de la Marina Baixa, Rosa Louis, ha avançat que la consellera de Sanitat es reunirà aquesta setmana amb el ministre de Foment, José Luis Ábalos, per a abordar la qüestió. De fet, el Ministeri ja treballa en la fase prèvia a la licitació del projecte de millora de la Nacional 332.

Mentrestant, continuen precintats 4 quiròfans per l'afonament de dimecres. És la tercera caiguda de sostre que passa en aquest hospital en 2 anys. La Conselleria ha ordenat la revisió dels falsos sostres de tot l'hospital per a evitar nous incidents.

També et pot interessar

stats