Els treballadors de justícia es concentren contra la nova llei d’eficiència

Els sindicats asseguren que afectarà notablement les condicions laborals del funcionariat i que s’ha fet sense tindre’ls en compte

Imatge de la concentració a les portes de la Ciutat de la Justícia de València
Imatge de la concentració a les portes de la Ciutat de la Justícia de València / À Punt

Més de 400 treballadors de justícia, convocats per diferents sindicats arreu de tot l’estat espanyol, s’han concentrat aquest divendres davant la Ciutat de la Justícia de València per a protestar contra els importants canvis en les condicions de treball que suposarà la Llei orgànica d'eficiència organitzativa. Les protestes s'han realitzat també als jutjats d'Alacant i de Castelló.

Santiago Alegre, responsable de justícia de la UGT del País Valencià, afirma que aquesta llei “afectarà notablement les condicions laborals dels treballadors i s’està fent sense col·laborar ni negociar amb els sindicats”. Per la seua banda, José Herrera, president de CSIF-Justícia de València, afirma que “principalment afectarà la mobilitat funcional, ja que no tindrem un lloc fix de treball”.

Els sindicats convocants han exigit la negociació de la nova llei per a garantir les condicions laborals, els centres de destinació i les funcions del personal funcionari, unes qüestions que, a la Comunitat Valenciana, “afectaran vora 6.000 persones”, ha apuntat Clara Saborit, responsable d’Intersindical-Justícia de la Comunitat Valenciana.

Denuncien que el projecte de llei d'eficiència organitzativa no garanteix els actuals centres de destinació ni les retribucions i altres drets laborals. També pot suposar una reducció important de llocs de treball i la supressió de serveis que presta l'administració de Justícia. 

A més, José Vicente Cabos, portaveu de Staj, també ha demanat un complement específic "en la mitjana de tot l'Estat" i una "trajectòria i carrera professional adequades", una reivindicació que fan davant de la conselleria i que "ja ve de lluny".

També et pot interessar

stats