Treballadors de Glovo protesten a València per la mort d'un jove a Barcelona

El repartidor tenia 22 anys i va morir dissabte després de ser atropellat per un camió de la neteja.

VÍDEO | Treballadors de Glovo protesten a València per la mort d\'un jove a Barcelona

Treballadors de l'empresa de repartiment a domicili Glovo s'han concentrat a València per a protestar contra la mort d'un jove de l'empresa a Barcelona. El repartidor tenia 22 anys i va morir dissabte a la nit després de ser atropellat per un camió de la neteja.

Els membres de la plataforma Riders per Drets han cremat motxilles de repartiment enfront de la seu de Glovo a València. Un dels portaveus del col·lectiu, Carlos Iglesias, ha afirmat que l'empresa "és una màfia". "Denunciem que ací hi ha uns senyors que s'estan enriquint a la nostra costa i que estem morint, ens estan matant, perquè el sistema criminal que estan utilitzant és, en si mateix, assassí", assegura.

Per part seua, el portaveu d'Intersindical Valenciana, Marco Antonio Llerena, ha assegurat que "la inspecció de treball a Madrid, Barcelona i València ha reconegut que es tracta d'un treball absolutament irregular". Durant la concentració, en la qual els 'riders' també han empaperat les oficines de l'empresa, s'ha llegit un comunicat de la Federació Transnacional de Repartidors amb els noms dels 14 morts en accidents laborals mentre treballaven per a diferents empreses de repartiment.

Deliveroo serà jutjat per les seues condicions de treball

Un jutjat de Madrid celebrarà aquest divendres el judici que enfronta a la Tresoreria General de la Seguretat Social contra l'empresa Deliveroo arran d'una denúncia interposada per Inspecció de Treball i en el qual han sigut citats més de 500 repartidors de la regió.

El judici determinarà si aquests treballadors han de ser assalariats i no treballadors autònoms de la multinacional britànica, com exposa la Inspecció de Treball i que determina que aquests repartidors estan sota una "falsa aparença" d'autònoms per compte propi per a "encobrir" una relació laboral ordinària.

També et pot interessar

stats