Treballadors del departament de salut de la Ribera reclamen el compliment del conveni

El comité d’empresa acusa a la Conselleria de Sanitat de no voler millorar les condicions laborals

Treballadors del departament de Salut de la Ribera en la manifestació davant l'hospital d'Alzira
Treballadors del departament de salut de la Ribera en la manifestació davant l'hospital d'Alzira / Comité d’empresa del departament de salut de la Ribera
29 d'abril 2021 - 16:41

Els treballadors del departament de salut de la Ribera s'han concentrat aquest dijous davant de l'hospital d'Alzira com a forma de protesta contra els incompliments del conveni, de les les condicions laborals i el que consideren una "falta de voluntat negociadora" de la Conselleria. Reclamen que es complete ja la reversió al sistema públic.

Durant la concentració s'ha llegit un manifest, on recorden que han passat tres anys des que la Conselleria va assumir la gestió directa del departament. Segons els treballadors, en tot aquest temps la Conselleria de Sanitat no ha mostrat "cap voluntat" negociadora ni "s'han complit les promeses" que els van fer.

El comité d'empresa assenyala que no volen disculpar-se "per ser treballadors públics de la Conselleria de Sanitat". Després de 28 mesos negociant el conveni i 11 reunions, asseguren que la conselleria només ha tornat a la taula de negociació perquè “l’obliga la inspecció de treball".

Per al col·lectiu, la conselleria no vol millorar les condicions laborals ni està seguint la recomanació del Síndic de Greuges d'arribar a un acord per a complementar al 100% el salari en cas de baixa laboral per Covid-19 al personal laboral. En la seua opinió, pareix que la conselleria busca “el fracàs del procés d'integració del personal laboral, i per això bloqueja qualsevol possibilitat d'acord". Els treballadors rebutgen les propostes de la conselleria per considerar que "retallen drets existents" i els situa com a "empleats de segona".

El comité d'empresa assenyala que s’estan incomplint les condicions del conveni en promoció i trasllats interns, en jubilació parcial, l’aplicació del pla d'igualtat, els increments de jornada o la negativa a ampliar les jornades parcials, així com l’aplicació de diferents criteris d'avaluació de la carrera professional, les mesures de conciliació o la compensació de nits.

També critiquen la direcció del centre, "que no acaba d'agafar-li el pols al departament" i aplica canvis constants de jornades, fa "modificacions substancials" de treball i "ha fet saltar per l'aire la pau social".

També et pot interessar

stats