Els treballadors d'emergències inicien una vaga indefinida per les retallades de sou

A la Comunitat Valenciana estan convocats 300 treballadors i treballadores.

Els sindicats han qualificat d'abusius els serveis mínims decretats per les administracions públiques.
Els sindicats han qualificat d'abusius els serveis mínims decretats per les administracions públiques.

Uns 300 treballadors i treballadores de l'empresa que presta el servei d'emergències a la Comunitat Valenciana comencen aquest dimecres una vaga indefinida com a protesta per la intenció de la patronal de reduir-los el sou fins a un 30%. Es tracta d'una protesta que es fa a tot l'Estat amb la participació de més de 1.200 empleats.

Des dels sindicats denuncien els serveis mínims decretats per les administracions públiques, com ara la Generalitat. Uns serveis que han qualificat d'abusius i que els impedirà, segons asseguren, fer una vaga com cal. "Són les administracions estatals i autonòmiques les que decreten els serveis mínims, i en el nostre cas han llevat tot el sentit a la vaga, ja que han decretat el 100% de serveis mínims", detaca el portaveu dels serveis aeris de la Comunitat Valenciana, José Sánchez. 

Davant la impossibilitat de fer vaga, els treballadors participaran aquest matí en una concentració reivindicativa que tindrà lloc a Manises, on tenen la base operativa. Entre els treballadors convocats a la vaga indefinida hi ha pilots, copilots, rescatadors, mecànics i metges. Demanen a la Generalitat que faça d'intermediària amb els directius de l'empresa per tal d'evitar un retallada en els salaris. Una retallada que, segons asseguren, podria arribar al 30% del sou.

També et pot interessar

stats