Els treballadors de Correus es concentren a València pel deteriorament de les condicions laborals

Asseguren que en 10 anys s'han suprimit 15.000 llocs de treball i que els últims dos anys, l'estat ha deixat d'aportar 250 milions d'euros al Servei Postal Universal.

Els treballadors de Correus s'han concentrat a València.
Els treballadors de Correus s'han concentrat a València.

Els treballadors de Correus a València han parat durant tres hores i un centenar de treballadors arribats de diferents racons de la Comunitat Valenciana s'han concentrat a les portes de la Delegació del Govern. Denuncien la falta d'un pla de viabilitat per a l'empresa pública i el deteriorament gradual de les condicions laborals.

Asseguren que en 10 anys s'han suprimit 15.000 llocs de treball. I calculen que els últims dos anys, l'estat ha deixat d'aportar 250 milions d'euros al Servei Postal Universal. Si no s'atenen les seues reivindicacions, passaran de les parades parcials a tres jornades de vaga programades per al 30 de novembre, que coincideix amb el Black Friday, i el 21 i 26 de desembre.

El sindicat CCOO, majoritari en Correus, així com la resta de sindicats convocants (UGT, CSIF i el Sindicat Lliure), han qualificat de "massiu i rotund" el seguiment de la segona jornada de parades parcials de tres hores en Correus a València. També han qualificat de massiva la concentració autonòmica realitzada a València, la segona vaga parcial en menys de cinc mesos en l'empresa.

A més, ha advertit que la situació es mantindrà "mentre que Govern i la direcció de Correus continuen sense donar respostes a les reivindicacions de les organitzacions sindicals" ni hi haja un acord laboral.

El sindicat ha demanat també un pla d'estabilització d'ocupació plurianual d'almenys 13.000 ocupacions fixes de qualitat i la renovació o actualització de les condicions laborals.

Així mateix, ha apostat per la recuperació d'un servei postal públic de qualitat amb un finançament estable que permeta i garantisca la prestació pública postal a tota la ciutadania i un pla d'empresa que siga una aposta clara per Correus com a operador postal i logístic

També et pot interessar

stats