Les treballadores de neteja de 85 centres educatius inicien una vaga indefinida per impagaments

Denuncien que Neteges Raspeig i Netalia els deuen la nòmina de gener i algunes liquidacions de 2018

Les treballadores de neteja de 85 centres educatius inicien una vaga indefinida per impagaments
Les treballadores de neteja de 85 centres educatius inicien una vaga indefinida per impagaments

Les treballadores de Neteges Raspeig i Netalia -que presten el servei en 85 instituts d'educació secundària valencians, entre altres centres oficials- han iniciat una vaga indefinida per a protestar per l'impagament de nòmines. Reclamen el salari de gener i les liquidacions dels seus contractes fixos discontinus de l’any passat que encara continuen pendents. 

Les mobilitzacions han arrancat aquest dilluns amb una primera concentració a la plaça de Manises, enfront del Palau de la Generalitat, on vora 350 treballadores han reivindicat "menys paraules i més solucions", segons podia llegir-se en algunes pancartes. La protesta es repetirà tots els dies a les 10.30 hores en la mateixa localització mentre dure la vaga.

Malgrat que l'administració està al dia amb les empreses, aquestes no paguen les empleades, denuncia el delegat de CCOO PV, Pedro Medina, que insta la Generalitat a buscar alguna fórmula perquè les treballadores puguen cobrar el seu salari, que ronda els 500 euros mensuals. 

Aquest mateix dilluns els representants sindicals s'han reunit amb el sotssecretari de la Conselleria d'Educació, José Villar Ribera, qui els ha confirmat l'abonament de les quantitats corresponents a les companyies i l'inici d'un expedient sancionador. 

Les treballadores denuncien que que els  impagaments són habituals i que les empreses tenen oberts expedients previs per les mateixes irregularitats. Per això reclamen que l'administració no prorrogue els contractes de les empreses amb l'administració, que caduquen en pocs mesos, perquè altres firmes puguen optar-hi.

També et pot interessar

stats