Les treballadores de la llar fan visibles els seus drets laborals en una trobada a València

L'Ajuntament ha organitzat unes jornades per a visibilitzar la realitat d'aquest col·lectiu.

Les treballadores de la llar fan visibles els seus drets laborals en una trobada a València
Les treballadores de la llar fan visibles els seus drets laborals en una trobada a València

Les treballadores de la llar i de l'atenció a persones fan una trobada estatal aquest cap de setmana al Palau de l'Exposició de València. No volen ser treballadores de segona i demanen els mateixos drets laborals que tenen els altres sectors.

València celebra aquest cap de setmana la segona Trobada Estatal d'Empleades de la Llar i de les Cures per a visibilitzar la realitat d'aquest col·lectiu. Un esdeveniment que ha sigut organitzat per la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració de l'Ajuntament de València i que comptarà amb la participació de l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i de la regidora d'Immigració i Cooperació, Neus Fábregas Santana.

En declaracions als mitjans, Ribó ha destacat que la trobada parteix de la realitat que "la responsabilitat del treball de la llar i les cures és imprescindible per a la vida de les persones en qualsevol societat", encara que ha lamentat que "existeix una vulneració de drets i discriminacions cap a les persones que el realitzen, especialment quan ho fan en el marc d'una relació laboral".

Per la seua part, la regidora, que ha puntualitzat que aproximadament un 88% de les dones que treballen en les cures i la llar són dones migrants, ha denunciat que "a la vulneració dels drets laborals i a la discriminació classista, se li suma el racisme, tant social com institucional, pel fet que moltes d'elles es troben en una situació administrativa irregular i no poden denunciar els abusos i la falta de drets laborals i humans".

També et pot interessar

stats