Treballadores d’una empresa de càtering, suspeses de sou i faena per negar-se a dur una part de l’uniforme

Argumenten que és una còfia i la consideren “un símbol de degradació molt antic”, mentre que l'empresa argumenta que és una diadema

Díhuit cambreres han sigut supeses de treball i sou per negar-se a dur una còfia / À Punt NTC

Díhuit treballadores d'una empresa de càtering de València estan suspeses de sou i faena per negar-se a dur al cap una peça d'indumentària que consideren una còfia i han contactat amb UGT perquè inicie mesures legals.

Les treballadores es negaren a posar-se aquesta part de la indumentària de treball perquè consideren que és una còfia i se senten discriminades perquè la consideren “un símbol de degradació molt antic en tots els sentits”, ha explicat la delegada sindical de l’empresa de càtering, Juana Ramírez, a À Punt NTC.

Una de les treballadores, Ana Aguilar, denuncia que la sanció que els han imposat “és sexista perquè només afecta les dones”. A més, considera que catorze dies sense sou ni faena és una mesura desproporcionada perquè molta gent depén d’aquesta faena perquè té família o es paga la carrera amb el que guanya. “Jo, per exemple, necessite aquesta faena, emfasitza”. 

Representants sindicals reconeixen que l'empresa pot decidir com han de ser els uniformes, però consideren que aquesta peça d'indumentària no compleix la legislació que regula els plans d'igualtat. Mar Cruz, secretària d’Igualtat del sindicat UGT-PV recorda que la uniformitat no pot ser sexista i que ha de ser per a tota la plantilla igual. Per la seua banda, el secretari del sector d’hoteleria del mateix sindicat, Gonzalo Aranda, coincideix a valorar la sanció com a “desproporcionada” i assegura que no ho consentiran. Denunciaran els fets a la Inspecció de Treball i estan disposades a arribar als jutjats, si és necessari. 

A més, no és la primera vegada que les treballadores d’aquesta empresa de càtering de València tenen un problema semblant, conta Aranda, perquè ja es va plantejar un tema discriminatori amb el calçat, ja que les obligaven a dur manoletines quan els homes porten calçat tancat. 

Per contra, l'empresa argumenta que no és una còfia, sinó una diadema, un element de l'uniforme de faena que ajuda les treballadores a dur el cabell arreplegat.

També et pot interessar

stats