La treballadora acomiadada de l’EMT no era conscient del frau

Va ser “induïda a col·laborar en el frau” i no s’han trobat proves que es comunicara amb els atacants per canals alternatius.

La treballadora acomiadada de l’EMT no era conscient del frau
La treballadora acomiadada de l’EMT no era conscient del frau

Un dictamen pericial de l’empresa Telefónica, realitzat a petició de l’Empresa Municipal de Transport (EMT) de València, indica que l’usuari legítim del compte de correu electrònic de la treballadora acomiadada va ser “induït a col·laborar en el frau mitjançant tècniques d’enginyeria social”.

En aquesta prova pericial s’indica també que tampoc s’han trobat proves que la treballadora “haja sigut conscient del frau que s’estava duent a terme, ni que es comunicara amb els atacants per canals alternatius”.

En l’anàlisi de l’intercanvi de correus, Telefónica en detecta d’anòmals que la treballadora intercanvia amb J. Parada en què aquest esmenta Grezzi i envia un arxiu amb l’acord de confidencialitat.

També s’ha localitzat un correu que aparentment envia Grezzi i que, segons la pericial, pregunta a la treballadora si s’ha posat en contacte amb J. Parada i li recalca la confidencialitat de l’assumpte.

Segons les conclusions de l’informe, els correus enviats a la treballadora es van poder enviar des d’algun país francòfon d’Àfrica. 

En l’intercanvi de missatges es detecta una gran quantitat de correus de la treballadora acomiadada a J. Parada, davant dels pocs en sentit contrari. “Això pot indicar que gran part de la comunicació que va dur a terme J. Parada la va fer usant altres mitjans, en concret, el telèfon".

A més, es van creuar correus amb documents adjunts en què apareixien les firmes dels qui tenien potestat per a realitzar certes transaccions. No obstant això, el perit assegura que “hi ha una probabilitat alta que s’hagen falsificat”.

També et pot interessar

stats