El treball de digitalització dels antibiòtics, premi Fundació Princesa de Girona d'Investigació Científica 2021

Felip VI ha presidit aquest dijous a Alacant la proclamació d'aquest guardó que reconeix la trajectòria personal i professional de joves de fins a 35 anys

El rei Felip VI, el president Puig i l'alcalde d'Alacant, aquest dijous en la ciutat
El rei Felip VI, el president Puig i l'alcalde d'Alacant, aquest dijous a la ciutat / Morell (Efe)

Felip VI ha presidit aquest dijous a Alacant la proclamació del Premis Fundació Princesa Girona d'Investigació Científica 2021, un guardó que reconeix la trajectòria personal i professional de joves de fins a 35 anys que hagen destacat pel seu treball, els seus mèrits i la seua exemplaritat. Per segon any consecutiu, aquesta categoria científica recau en la Comunitat Valenciana. El febrer de l'any passat, Rubén Darío Costa Riquelme, doctor en Química, va ser el guardonat. El premi enguany ha recaigut en l'investigador gallec Cesar de la Fuente, pel seu treball en la digitalització dels antibiòtics.

L'acte s'ha desenvolupat al centre cultural Las Cigarreras d'Alacant i també ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig. César de la Fuente treballa a la Universitat de Pennsilvània, als Estats Units. L'American Chemical Society va nomenar De la Fuente el 2020 Millor Investigador Jove dels Estats Units.

En un breu vídeo des dels Estats Units, el guardonat ha agraït el premi dirigit als joves científics i ha confiat en "els més xicotets, perquè es convertisquen en científics i ens ajuden a eixir de la pròxima", en referència a l'actual pandèmia de la Covid-19.

Els guardons també han distingit el treball de María Sánchez Rodríguez en la modalitat Arts i Lletres, la socia fundadora de Goy Gentile Abogados, Lucía Goy Mastromiechele en la categoria d'Empresa, i el fundador de l'ONG Nasco Feeding Minds, Ousman Umar, en la categoria Social. L'acte d'entrega, encara sense data, està previst per al segon semestre de 2021.

També et pot interessar

stats