Trauen de l’aigua el vaixell bolcat a Castelló

S’espera que la maniobra puga servir per a localitzar el cos de l'estibador, desaparegut des de finals de maig

Imatges del moment en què trauen de l'aigua el vaixell / Autoritat Portuària de Castelló

L’ empresa encarregada de traure de l’aigua el vaixell Nazmiye Ana, que es va afonar el 28 de maig al port de Castelló, ha conclòs amb èxit l'operació d'hissar, traslladar i depositar el vaixell en terra.

L'operació s’ha iniciat a les 8:00 hores, moment en el qual el port de Castelló ha tancat el trànsit marítim per a garantir la seguretat de l'operativa. El trànsit s'ha restablit al migidia, una vegada el vaixell ha superat la zona d'aigua.

Maniobres al Port de Castelló
Maniobres al Port de Castelló / Autoritat Portuària de Castelló

L'operativa per a hissar el vaixell, de 780 tones, ha estat integrada per 25 persones, una grua telescòpica de 500 tones connectada al vaixell i dues grues posicionades a el moll, de 460 tones cadascuna, capaces d'alçar en conjunt un pes total de 1.200 tones.

El desenvolupament de l'operatiu ha comportat uns treballs previs, com ara un estudi geologicogeotècnic per a estimar la capacitat portant del terreny davall del moll i la repartició de càrrega mitjançant dues carreteres d'arena compactada i fusta per a distribuir el pes generat pel vaixell i les grues.

Per a hissar el vaixell s'han disposat els punts especials que s'han soldat als costats del vaixell per a permetre l'alçament mitjançant eslingues connectades a aquests punts. Una vegada hissat el vaixell, s'ha deixat que drene tot l'aigua per a alleugerir-lo de pes i traslladar-lo a terra.

El Nazmiye Ana va ser desplaçat 150 metres lateralment al moll del Centenari del port de Castelló el 22 de juny per a facilitar la recerca de David, l'estibador desaparegut en l'accident.

També et pot interessar

stats