Trasplanten amb èxit els pulmons a un antic pacient Covid-19

És la primera intervenció quirúrgica d’aquestes característiques a Espanya

Imatge de la intervenció en un quiròfan de l'Hospital Vall d'Hebron
Imatge de la intervenció en un quiròfan de l'Hospital de la Vall d'Hebron / Hospital de la Vall d'Hebron

Professionals de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona han realitzat el primer trasplantament pulmonar a Espanya a un pacient que havia patit Covid-19. L’home havia estat 127 dies en la unitat de vigilància intensiva (UCI), dels quals 122 van ser amb oxigenació extracorpòria. 

Després de la malaltia, el pacient va estar connectat durant tres mesos a un dispositiu que li extreia la sang i la retornarva al cos oxigenada però, després de la valoració de professionals de la Vall d'Hebron, es va decidir que l'única alternativa era un trasplantament pulmonar. El repte va ser molt gran per als professionals del centre, que no tenien experiència prèvia d'un pacient amb un suport tan prolongat abans d'un trasplantament de pulmó.

L’home, que figurava en la llista preferent de receptors, va ser intervingut durant més de nou hores: ara està en planta, no té cap suport d'oxigen i d'ací a una setmana començarà la rehabilitació des de casa.

Alberto Jáuregui, cap de Cirurgia Toràcica i Trasplantament Pulmonar del centre, ha advertit que s’esperen més intervencions d’aquest tipus a causa de les seqüeles que deixa el coronavirus.

També et pot interessar

stats