Traslladen part de les 2.300 persones migrants d’Arguineguín a un campament militar

Responsables autonòmics reclamen al govern central responsabilitats per haver deixat eixir del moll 200 migrants sense recursos.

Les persones migrants seran traslladades aquest dijous un campament militar
Les persones migrants seran traslladades aquest dijous un campament militar / Elvira Urquijo A. (Efe)

Part de les 2.300 persones migrants retingudes al port d'Arguineguín, al sud de Gran Canària, seran traslladades aquest dijous al campament militar de Barranco Seco, que té capacitat per a 800 persones. El Ministeri de l’Interior ha adoptat aquesta decisió pressionat per les crítiques d'organitzacions humanitàries i de les autoritats locals.

L'arribada de migrants al port d'Arguineguín no cessa. Al campament que s'ha instal·lat al moll, hi ha 2.300 persones en condicions molt precàries. Amb el col·lapse de les instal·lacions, ahir dimarts van deixar eixir al carrer uns 200 migrants sense recursos. La solidaritat del veïnat i la intervenció de l'alcaldessa va evitar que passaren la nit al ras. Els migrants van ser allotjats en bungalous turístics, però aquesta situació ha enfrontat les autoritats autonòmiques i el govern central.

El president de les Canàries, Àngel Víctor Torres, demanava responsabilitats en afirmar, en declaracions a la Cadena Ser, que “ha de saber-se per què i qui ha d’assumir eixa responsabilitat, indubtablement és un fet inqualificable, indefensable”.

La crisi migratòria també ha arribat al Congrés. La diputada de Coalició Canària, Ana Oramas, avisava que les illes Canàries són un polvorí, i el Partit Popular demanava la dimissió del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per la situació que viuen els migrants a Arguineguín.

També et pot interessar

stats