Trapero i els excaps polítics dels Mossos d'Esquadra, absolts pel seu paper en el ‘procés’

La decisió difereix del criteri de la Fiscalia, que els va acusar de sedició.

Josep Lluís Trapero en una de les sessions del judici en l'Audiència Nacional
Josep Lluís Trapero en una de les sessions del judici en l'Audiència Nacional / Europa Press

Josep Lluís Trapero, major dels Mossos d'Esquadra, la intendent d’aquest cos, Teresa Laplana, i els excaps polítics de la policia autonòmica de Catalunya, César Puig i Pere Soler, han quedat absolts per l’Audiència Nacional pel paper que van tindre en el procés independentista en la tardor de 2017, segons avancen diversos mitjans de comunicació.

Contra aquesta decisió, que no es ferma, cap recurs. La decisió dictamina en contra de la postura de la Fiscalia. El Ministeri Públic va començar acusant la cúpula dels Mossos d'Esquadra per rebel·lió, però en la fase final del juí va rebaixar l’acusació contra Trapero i els excaps polítics a sedició, seguint així el criteri marcat pel Tribunal Suprem en la sentència contra els líders del 'procés'.

Els fiscals van plantejar com a alternativa una condemna per desobediència, que tampoc ha sigut atesa pel tribunal de l'Audiència Nacional, que entén que s'ha d'absoldre els quatre acusats.

Segons els mitjans que publiquen aquest assumpte, la sentència absolutòria compta amb el suport de dos dels magistrats, encara que hi ha un vot particular contrari, el de la presidenta de la sala penal, Concepción Espejel.

També et pot interessar

stats