Transvasats 55.000 quilos d'òxid d'etilé del depòsit que va cremar a la planta petroquímica de Tarragona

L'explosió i l'incendi d'aquesta petroquímica, que han expedientat quatre vegades, han causat tres morts.

Lloc de l'accident en l'empresa petroquímica Iqoxe
Lloc de l'accident en l'empresa petroquímica Iqoxe / Enric Fontcuberta (Efe)

Els Bombers de la Generalitat han anunciat aquest divendres en el seu compte de Twitter que s'han transvasat 55.000 quilos d'òxid d'etilé del tanc de l'empresa Iqoxe, que va començar a cremar dimarts després d'una explosió a la planta petroquímica de la Canonja (Tarragona), en la qual han mort tres persones.

Els tècnics de l'empresa i els bombers van iniciar els treballs de transvasament la nit de dijous, i han avisat que l'operació s'allargarà més allà del migdia. Estava previst que el transvasament s'iniciara dijous al matí, però el procés es va retardar per treballs de comprovació per a verificar que es podia iniciar amb seguretat el transvasament del contingut del depòsit cap a la cisterna.

Investiguen la seguretat de la planta

D'altra banda, les condicions de seguretat de la planta d'Iqoxe, que acumula quatre sancions per incomplir la normativa, centren la investigació sobre les causes de l'explosió a la petroquímica de Tarragona per tal de determinar si les morts que va fer poden constituir homicidi imprudent. Això ha portat els Mossos d'Esquadra a registrar la seu i la zona zero.

També et pot interessar

stats