Els transsexuals menors d'edat podran canviar de nom al registre civil

Guillem Montoro, activista trans, ha assenyalat a À Punt: "Suposa un pas avant en el reconeixement dels nostres drets i de la nostra identitat".

Guillem Montoro, activista trans i regidor a l'Ajuntament de Paiporta.

Les persones transsexuals menors d'edat que desitgen canviar de nom per no sentir-se del sexe corresponent al de la inscripció de naixement podran sol·licitar-ho davant del registre civil, bé amb una declaració o bé amb un document públic.

La instrucció publicada en el BOE estableix les directrius per a orientar l'actuació dels encarregats del registre civil davant de les sol·licituds de canvi de nom per a la imposició d'un nom corresponent al sexe contrari al que resulta en la inscripció de naixement. S'estableix així que el funcionari atendrà la sol·licitud dels transsexuals majors d'edat i dels menors emancipats o dels que siguen acompanyats pels seus pares o tutors.

Guillem Montoro, activista trans, ha dit en una entrevista a À Punt que considera que l'actualització és "una molt bona notícia per a tot el col·lectiu de persones trans i LGTBI en general perquè suposa un pas avant en el reconeixement dels nostres drets i de la nostra identitat".

Guillem, que també és regidor de Compromís a l'Ajuntament de Paiporta, ha assenyalat que en l'àmbit autonòmic "tenim una llei trans que ens protegeix" però que a escala estatal "ens trobem en una desprotecció legal molt important. L'Estat s'ha de posar d'acord per a aprovar la llei estatal en matèria de LGTBI".

No obstant això, Natalia Aventín, representant de l'Associació de Famílies de Menors Transsexuals Chrysallis, no es mostra tan optimista perquè considera aquesta modificació com un "pegat" i confia en una ràpida modificació de la Llei 3/2007.

També et pot interessar

stats