Transports constata una important disminució de viatgers

En el primer dia laborable després de la declaració de l'estat d'alarma hi ha hagut problemes d'aglomeració de persones en alguns trens.

Transports constata una important disminució de viatgers
Transports constata una important disminució de viatgers

La secretària d'estat de Transports i Mobilitat, María José Rallo, ha donat les dades de mobilitat d'aquest dilluns, en què es pot apreciar una important disminució de viatgers. En el cas del transport aeri s'espera que hi haja un 50% del d'operacions d'un dia normal; els serveis d'AVE estan tenint una ocupació de vora el 20%; en els de mitja distància, entre el 20 i el 30%; i en rodalia, la mitjana està també entre el 20 i el 30%.

Tot i això, Rallo ha reconegut que en el primer dia laborable després de la declaració de l'estat d'alarma hi ha hagut algun problema operatiu específic, que ha fet que en algun tren en concret s'haja donat una sensació de certa aglomeració de persones.

Així, ha fet una crida a ser conscients del moment de gran vulnerabilitat que vivim i que és inevitable que hi haja problemes tècnics i operatius que provoquen aquestes aglomeracions. Per tal d'evitar-ho i minimitzar problemes, ha anunciat que, per exemple, en la línia C5 de rodalia de Madrid es reforçarà el servei.

A més, ha apuntat que hi ha una total coordinació i comunicació amb les diferents operadores de transport, companyies aèries i autobusos per a tindre una informació en temps real del funcionament de la demanda.

D’altra banda, ha avançat que aquest dilluns es publicaran les quatre ordes ministerials que establiran les condicions específiques de connectivitat amb els terriotirs no peninsulars.

La directora general ha dit que es prendran les decisions operatives que es consideren necessàries al llarg del dia per a compatibilitzar la necessitat de la ciutadania d’acudir als centres de treball quan siga inevitable teletreballar amb la necessitat de tractar de minimitzar la mobilitat al màxim.

Per últim, Rallo ha recordat que s'han aprovat tres ordes ministerials: una que autoritza les comunitats autònomes i els ajuntaments a establir un percentatge de prestació de serveis de transport públic inferior al 100% per a adaptar les situacions a la realitat específica i sanitària de cada territori; informació en tots els canals de venda de bitllets de qualsevol tipus per a tractar de dissuadir o ajornar els viatges sempre que siga necessari; i obligacions per a garantir l'accés a determinats serveis dels transportistes de mercaderies per carretera, aspecte fonamental per a garantir l'abastiment.

També et pot interessar

stats