Els transportistes s'alcen contra la prohibició de circular per les carreteres convencionals

La mesura obliga els camions i altres vehicles pesats a usar les autopistes de peatge.

La mesura obliga els vehicles pesats a transitar per les autopistes de peatge
La mesura obliga els vehicles pesats a transitar per les autopistes de peatge / Reuters

Els descomptes en autopistes no convencen els camioners. La Federació Valenciana d'Empresaris del Transport (FVET) ha acusat aquest divendres el Ministeri de Foment d'aprofundir en la "crisi de transportistes", després que s’aprovara el decret llei que prohibeix circular a determinats vehicles pesats per les carreteres convencionals, i els obligue a usar les vies de peatge.

Segons la patronal valenciana, aquesta mesura incrementa els quilòmetres i el temps que cal per a completar el trajecte, a més de causar "problemes molts greus de saturació a les àrees de servei. Aquesta situació dificulta, a més, que els transportistes puguen fer els descansos que estableix la llei".

Els treballadors demanen que el Ministeri "faça marxa arrere i reconsidere la seua posició". En cas contrari, han advertit, "ens veurem obligats a prendre decisions que afectaran de forma molt negativa el funcionament de les carreteres i dels serveis de transport".

A més, han assenyalat que s’acusa els transportistes de l’índex de sinistralitat a les carreteres. Segons la Federació és "un fet totalment fals, ja que en el cas dels camions ha disminuït un 20%". I també de la contaminació mediambiental que provoca el transport pesat, una acusació que no fa més que "demonitzar aquest sector", segons asseguren.

"Situació crítica"

Per a la patronal, el nou decret és un "intent d'atemptar contra la lliure circulació" i d’agreujar la "situació crítica del sector", a causa, entre altres assumptes, de la pujada del dièsel.

"De què han servit les reunions mantingudes i les promeses d'estudiar la situació? Sembla que les decisions ja estaven preses i només han servit per a donar una falsa imatge de diàleg", han manifestat.

La patronal agrupa quasi mil empreses de transport de mercaderies, formada per huit associacions: càrrega general, internacional, transports especials, agències i operadors de transport, mudances, contenidors, grues i transport de mobles.

També et pot interessar

stats