Els transportistes d'Alacant no descarten cap acció perquè el govern retire el decret que els obliga a circular per autopistes

El secretari general de Fetrama, Francisco Ortiz, assenyala que el problema rau en la imposició, i que la mesura augmentarà els costos per al sector.

Francisco Ortiz en 'À Punt NTC Matí'
Francisco Ortiz en 'À Punt NTC Matí'

“Si s'ha de parar, es pararà”. Així de rotund s’ha mostrat el secretari general de la Federació Provincial de Transports d’Alacant (Fetrama), Francisco Ortiz, en referència al decret aprovat pel govern que podria obligar els camions a circular per les autopistes per a garantir la seguretat vial. En declaracions a À Punt NTC Matí, el representant dels transportistes de les comarques d'Alacant ha assenyalat que no es descarta cap acció de protesta.

“No dificultarem la circulació en les carreteres, però si hem de deixar parats els camions, els deixarem”, ha assenyalat Ortiz. El president de la patronal automobilística ha afirmat que el sector s'oposa radicalment a la mesura “perquè no ens han deixat triar” i ha declarat que el decret repercutirà negativament en els transportistes perquè augmentarà els costos amb el pagament dels peatge. Segons el representant del sector a Alacant, “és una manera encoberta de fer-nos pagar l’eurovinyeta”.

Un altre dels motius que Francisco Ortiz considera l’origen de la mesura és que “les arques de l’Estat necessiten diners i som un sector fàcil per a recaptar”. Així mateix, Ortiz ha indicat que les entrades a les autopistes no estan preparades per a assumir aquesta quantitat de trànsit i tampoc les àrees de servei. Per això, han fixat com a límit el pròxim 22 de novembre. A partir d’aquesta data es barrejaran alternatives per a reivindicar la seua posició.

També et pot interessar

stats