Transport gratuït a la Comunitat Valenciana per a deixar descansar el cotxe

Metrovalencia, l’EMT i els TRAM d'Alacant i Castelló se sumen a la iniciativa de donar servei gratis.

#HuiDescansaElCotxe és l'eslògan de la campanya de la Generalitat per al Dia Europeu sense Cotxe d'enguany
#HuiDescansaElCotxe és l'eslògan de la campanya de la Generalitat per al Dia Europeu sense Cotxe d'enguany

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana ofereix aquest dissabte, 22 de setembre, servei gratuït de transport públic en les xarxes de Metrovalencia i els TRAM d'Alacant i Castelló per a celebrar el Dia Europeu sense Cotxe. Els autobusos de l'EMT València s'hi han sumat i també són gratis des de la nit de divendres.

La iniciativa s'emmarca dins de la campanya #HuiDescansaElCotxe per a canviar els hàbits de mobilitat i corona les activitats que la Conselleria de Vertebració del Territori ha organitzat amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible.

L'objectiu és que els ciutadans milloren els seus hàbits de mobilitat, que proven noves formes de transport en detriment del cotxe i gaudisquen dels avantatges d'utilitzar els mitjans públics. Des de FGV recorden que es tracta d’una opció més segura, còmoda i, sobretot, amb beneficis col·lectius i personals com la reducció d’emissions de CO² i del soroll a les ciutats.

La campanya d’enguany, a més, se centra en l’educació dels més joves. Es dirigeix a més de 200.000 estudiants d'ESO, batxillerat i formació professional perquè reflexionen en les aules i en les cases sobre la necessitat de canviar i millorar els hàbits de mobilitat. Així es busca l’objectiu de crear una consciència que no siga efectiva només puntualment, sinó que veritablement aquesta preocupació cale en la societat de manera contínua.

També et pot interessar

stats