Transparència obri un procediment sancionador a Comunicacions dels Ports

L'objectiu és determinar les responsabilitats en què haja pogut incórrer pel possible incompliment de les obligacions de publicitat de les subvencions rebudes.

Francisco Javier Puig, en una imatge d'arxiu
Francisco Javier Puig, en una imatge d'arxiu
23 de juny 2020 - 13:40

La Conselleria de Transparència ha acordat iniciar un procediment sancionador per a determinar les possibles responsabilitats en què poguera haver incorregut o no la mercantil Comunicacions dels Ports SA, pel possible incompliment de les obligacions de publicitat de les subvencions rebudes.

Segons la resolució "no es pot determinar que els fets siguen sancionables", però es veu convenient la incoació de l'expedient perquè durant la fase d'instrucció es puga recaptar tota la documentació que siga necessària i estudiar la concurrència o no d'una infracció. Així mateix, s'informa que el germà del president de la Generalitat, Ximo Puig, Francisco Javier Puig, en nom i representació de la mercantil, disposa d'un termini de quinze dies hàbils per a aportar quantes al·legacions, documents o informacions estime convenients.

La diputada del PP en les Corts Eva Ortiz ha preguntat al president de la Generalitat "què més ha d'eixir a la llum" sobre les empreses dels seus germans i les ajudes públiques rebudes "perquè done explicacions". Així, ha insistit que continuarà reclamant "tots els documents i expedients que puguen llançar llum a aquest cas", per molt que li posen traves, i ha denunciat que la transparència "és la gran mentida d'aquest Consell".

Ortiz va denunciar el febrer de 2019 que Comunicacions dels Ports, administrada per Francisco Javier Puig, germà del president de la Generalitat, Ximo Puig, havia rebut durant els exercicis 2016, 2017 i 2018 subvencions per valor de 125.276, 113.787 i 141.096 euros, respectivament. Segons va assegurar, aquestes quantitats "excedien en cada exercici de la quantia límit" establida per llei, la qual cosa obliga a la mercantil al compliment de les obligacions de transparència establides en la legislació bàsica, les quals, segons Ortiz, l'empresa no havia complit.

També et pot interessar

stats