Trànsit preveu més d'un milió i mig de desplaçaments els pròxims dies

La DGT disposa de 780 radars fixos, 545 mòbils, 12 helicòpters i 39 drons, a més de 245 càmeres i 15 furgonetes camuflades

Un agent de la Guàrdia Civil per a a un vehicle durant un control en l'autovia A-5
Un agent de la Guàrdia Civil para un vehicle durant un control en l'autovia A-5 / Alejandro Martínez Vélez / Europa Press

A causa del festiu nacional del 15 d'agost, aquest cap de setmana es produirà un gran moviment de vehicles a les carreteres espanyoles. Als desplaçaments d'eixida i retorn pel canvi de quinzena s'uniran els trajectes de curt recorregut a llocs en els quals se celebren festes populars, en poblacions del litoral i platges o zones de segona residència.

La Direcció General de Trànsit preveu 1.540.000 desplaçaments en les carreteres valencianes entre les 15:00 hores d'aquest divendres i la mitjanit del dilluns que ve. Aquesta xifra suposa el 22% del total dels 7.070.000 moviments que s'esperen en tot Espanya. Són un 2,19% més que l'any passat, segons la Delegació del Govern.

Per aquest motiu, Trànsit ha establit una sèrie de mesures de regulació, ordenació i vigilància del trànsit. La DGT té agents de l'Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil, personal funcionari dels set centres de gestió de trànsit, patrulles d'helicòpters i personal encarregat del manteniment d'equips i de la instal·lació de mesures en carretera, a més del personal dels serveis d'emergències.

A més, disposa de 780 radars fixos de control de velocitat, dels quals 92 són de tram, 545 radars mòbils que poden anar embarcats en els vehicles de l'ATGC, 12 helicòpters i 39 drons, 23 d'ells amb capacitat de denúncia, a més de 245 càmeres i 15 furgonetes camuflades per a control de l'ús de mòbil i cinturó de seguretat.

També hi ha actiu un operatiu especial de vigilància i control d'alcohol i drogues des de dilluns passat i fins al diumenge 14 d'agost, tant en carreteres com en nuclis urbans.

Les mateixes fonts insisteixen en la "tolerància zero amb el consum d'alcohol" per a impedir que persones que hagen begut o hagen ingerit qualsevol tipus de drogues es posen al volant i, en qualsevol cas, evitar sempre pujar-se'n a un vehicle en el qual el conductor es trobe en aquestes condicions.

També et pot interessar

stats