Trànsit intensificarà la vigilància de la velocitat amb 1.300 radars aquest estiu

"Aquest país no pot suportar més morts. Quan conduïsques, extrema les precaucions" és el lema de la campanya de la DGT.

Trànsit intensificarà la vigilància de la velocitat amb 1.300 radars aquest estiu
Trànsit intensificarà la vigilància de la velocitat amb 1.300 radars aquest estiu

La Direcció General de Trànsit ha fet una crida a la prudència i a la responsabilitat en la presentació de la campanya d'estiu, que té per lema 'Aquest país no pot suportar més morts. Quan conduïsques extrema les precaucions'. Així, s'intensificarà la vigilància de la velocitat amb 1.300 radars, la del consum d'alcohol i la de l'ús del cinturó de seguretat i del casc.

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha destacat que aquest és un estiu "especial i diferent", en què no hi ha una previsió de desplaçaments tan elevada com els 91 milions que es van fer entre juliol i agost de 2019. La DGT preveu que aquest estiu hi haurà més desplaçaments curts, més moviments cap als grans nuclis urbans per a buscar activitats d'oci i més viatges de retrobament.

Segons ha indicat el ministre, s'està recuperant el volum de trànsit d'abans de la pandèmia, encara que tot apunta que juny tindrà aproximadament un 20% menys de desplaçaments respecte de l'any anterior en les mateixes dates. No obstant això, la DGT sí que preveu un predomini d'eixides de cap de setmana i de curta duració. Així mateix, ha advertit que encara hi ha mesures restrictives i de responsabilitat que condicionaran el comportament dels ciutadans i, per tant, els desplaçaments per carretera.

Durant aquests dos mesos funcionaran 764 radars fixos de control de velocitat, 548 radars mòbils, 12 helicòpters, 216 càmeres de control del cinturó de seguretat i del telèfon mòbil, 11 drons per a les activitats de regulació i ordenació i 15 furgonetes camuflades. A més, es realitzaran tres campanyes de vigilància: una sobre velocitat, una altra sobre motos i una última relacionada amb el consum d'alcohol i drogues, reprenent així el calendari anual que havia sigut suspés durant l'estat d'alarma.

L'estiu passat van morir a les carreteres 215 persones, 117 al juliol i 98 a l'agost, el de menys morts des que es disposa d'estadística. Ara, l'objectiu és rebaixar aquestes xifres.

També et pot interessar

stats