Trànsit fluid en l’operació del pont d’agost

Les carreteres valencianes viuen aquest punt d’inflexió circulatòria de les vacances sense embossos destacables.

Jero Santarrufina
Jero Santarrufina

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha optat enguany per reforçar les mesures preventives i ha intensificat els controls de drogues, alcohol i velocitat. Així, a molts pobles i ciutats els conductors s’han trobat amb controls de la policia local. A València, en només un parell d’hores (entre les 6 i les 8 del matí), s’han posat infraccions a més de 10 conductors. 

Juan Piñón, oficial de la Policia Local de València, explicava que fins i tot han trobat algú que “triplicava la taxa d’alcohol permesa”. 

Des de la DGT s’ha llançat una campanya per a conscienciar els conductors de la incompatibilitat de conduir i beure. Fonts de l’organisme públic recorden que 2 de cada 3 infraccions de seguretat viària estan vinculades amb el consum de drogues i alcohol, dos factors causants de la major part de mort al volant. 

  

Segons fons de la Guàrdia Civil, aquesta operació es veu complicada per la suma de diferents circumstàncies. A més dels desplaçaments propis provocats per les festes patronals de diferents municipis, este dijous conflueixen també els d’aquells que inicien o acaben les seues vacances coincidint amb el canvi de quinzena.

En aquest sentit, 10 helicòpters, 5 drons i 6.600 agents de la Guàrdia Civil i de la DGT vigilen les vies d’alta capacitat circulatòria i les carreteres secundàries. El capità Domingo Bonillo, cap del subsector de trànsit de València, ha explicat que este dimecres el trànsit ha sigut fluid en general a tota la Comunitat Valencia. Cal destacar l’atropellament d’un home durant la matinada a l’A-7, al terme municipal de Riba-Roja del Túria. Sembla que va patir una avaria i en baixar del seu vehicle un camió el va colpejar.  

La DGT espera 3,4 milions de desplaçaments a la Comunitat Valenciana en l’operació especial de trànsit del 15 d’agost que inclou el cap de setmana. Les previsions apunten a un moviment global més de 8.000.000 desplaçaments en tot Espanya.

Les recomanacions de la DGT més importants consisteixen a programar el viatge, complir les normes de trànsit, oblidar-se de les presses, descansar cada dues hores de trajecte, extremar les precaucions i conscienciar els conductors de la importància de mantenir els vehicles en condicions perfectes.

També et pot interessar

stats