El trànsit aeri augmenta un 20% a l'aeroport d'Alacant-Elx i un 15% al de València per Nadal

Més de 4,3 milions de valencians i valencianes viatjaran durant aquestes festes

L'Aeroport de Manises.
L'Aeroport de València
C. Melchor
23 de desembre 2023 - 06:30

Nadal és una de les temporades altes pel que fa als desplaçaments, però enguany, les dades anticipades pels organismes mostren que seran dies especialment intensos a la Comunitat Valenciana. Els valencians es desplaçaran durant les festes principalment per carretera, però els dos grans aeroports valencians tenen previsions de trànsit que milloren entre un 15% i un 20% les de l'any passat, segons dades facilitades per l'empresa pública Aena.

Més de 4,3 milions de valencians viatjaran dins o fora de la Comunitat Valenciana durant les vacances de Nadal. Són dades que s'extrauen de les previsions de la Direcció General de Trànsit (DGT), que preveu més de 20 milions de desplaçaments per carretera amb motiu de les festes de Nadal. L'entitat va activar el dispositiu especial aquest divendres a les 15 hores, que s'allargarà fins al diumenge 7 de gener, quan finalitzarà l'operació tornada.

En l'àmbit estatal, la DGT preveu quasi 20 milions de desplaçaments per carretera, 13% dels quals es produiran a la Comunitat Valenciana. Com cada any, el dispositiu especial es dividirà en tres fases que coincideixen amb els principals dies festius: Nadal, Cap d'Any i la nit de Reis.

D'aquesta manera, la primera fase es prolongarà fins al dilluns 25 de desembre; la segona, del 29 de desembre a l'1 de gener; i la tercera del 5 al 7 de gener.

Segons les dades de la DGT, al territori valencià es faran uns 572.166 desplaçaments aquest cap de setmana. Una xifra que descendirà durant la segona fase de l'operació, que comprén del 29 de desembre a l'1 de gener, amb 550.536 desplaçaments. Molts d'aquests, que es produiran a la Comunitat Valenciana, al voltant del 22%, es faran entre les províncies de Múrcia i Albacete, segons ha indicat la DGT.

Pujada del trànsit aeri

Als desplaçaments per carretera també s'han de sumar els viatges per tren i avió, una opció cada vegada més sol·licitada pels usuaris. De fet, ja s'ha pogut detectar una pujada del trànsit aeri als dos grans aeroports de la Comunitat Valenciana, el d'Alacant-Elx Miguel Hernández i el de València.

L'aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández també ha experimentat una pujada del trànsit aeri respecte al Nadal del 2022, en concret, un 19,79% amb 4.061 vols programats.

L'aeroport de València ha augmentat un 14,6% els vols programats respecte al 2022, quan es va registrar una xifra de 2.616. Segons ha informat Aena, uns 2.998 vols eixiran i aterraran a Manises (Horta Sud) durant les vacances de Nadal. Els dies amb major trànsit aeri seran el 31 de desembre (191 vols), l'1 de gener (203) i el 7 de gener (221).

Més trens de rodalia

Pel que fa al desplaçament per tren, Renfe ha previst més de cinc milions de seients per a viatjar fins al 8 de gener i a les destinacions més sol·licitades d'Espanya, com Andalusia, Catalunya, Comunitat Valenciana, Galícia i Astúries, on s'acaba d'estrenar l'alta velocitat.

Fins al 7 de gener, Renfe adaptarà l'oferta de trens de rodalia. Durant les vacances de Nadal oferirà 260 trens, molts dels quals circularan amb la capacitat duplicada.

Benidorm continua com a destinació preferida al territori valencià

Benidorm (Marina Baixa) ha sigut la destinació predilecta dels turistes que venen a la Comunitat Valenciana durant les vacances de Nadal. Segons la patronal hotelera Hosbec, les reserves hoteleres han despuntat en un 77% durant aquest primer cap de setmana de les festes nadalenques.

De fet, l'ocupació arriba al 80% aquest diumenge, quan se celebra la nit de Nadal. Es tracta d'una xifra més pròpia de la temporada d'estiu.

Aquesta tendència s'ha contagiat a la resta de localitats de la Costa Blanca, amb un 79% d'ocupació aquest cap de setmana. L'indicador arriba al 82% en dies clau com és la nit de Cap d'Any a Dénia (Marina Alta) o l'Alfàs del Pi (Marina Baixa).

Les províncies de Castelló i València han marcat entre un 30 i un 45% d'ocupació en els pròxims dies, a falta de les reserves d'última hora.

També et pot interessar

stats