Transició Ecològica permetrà que les bicicletes elèctriques puguen anar per la muntanya

L'esborrany del nou reglament forestal també elimina l'obligatorietat de demanar un permís si ixen grups de més de deu ciclistes

Transició Ecològica rectifica i permetrà que les bicicletes elèctriques puguen anar per la muntanya

La Conselleria de Transició Ecològica i Medi Rural prepara l'esborrany del nou reglament forestal, que establirà l'ús de sendes i paratges naturals. És un document en fase d'elaboració i un dels punts més controvertits són les limitacions que s'estableixen per a les bicis elèctriques de muntanya.

El plantejament inicial de la Conselleria de Transició Ecològica passava per prohibir a la muntanya la circulació de vehicles de tres o quatre rodes i quads. Però, tal com explica el president del club ciclista Gegant de Pedra, Manolo Mallol, la normativa europea considera la bicicleta elèctrica com una bicicleta amb ajuda i no com un vehicle a motor. 

Les reaccions del sector del ciclisme va ser immediates i el desacord amb la proposta, evident. Les queixes han sigut efectives i la Conselleria d'Agricultura ha rectificat. Ara l'esborrany planteja que per les sendes puguen anar bicicletes elèctriques d'un màxim de 250 watts. També eliminen l'obligatorietat de demanar un permís especial si ixen per la muntanya grups de més de deu ciclistes. 

La diputada provincial d’Esports, Tania Baños, s’ha mostrat partidària de posar normes de compatibilitat a la muntanya per a protegir-la, "però fent que les normes siguen compatibles amb la pràctica de l’esport a la muntanya". 

La regulació de la recollida de fruits i plantes de la muntanya també planteja una certa polèmica. L’esborrany limita a un quilo la quantitat de productes com espàrrecs, bolets o caragols que ens podem emportar a casa. 

De moment, només és un esborrany que vol fer conviure les activitats lúdiques amb el respecte per la natura.    

També et pot interessar

stats