Transició Ecològica no autoritza les proves amb cistella malla al camp

Desatén així la petició de l'Associació de Paranyers Valencians, que vol demostrar que és un parany selectiu i, per tant, legal

L'Associació de Paranyers Valencians assegura que la cistella malla és un parany selectiu / À Punt NTC

La Conselleria de Transició Ecològica no autoritzarà al camp les proves amb la cistella malla, tal com li havia reclamat l'Associació de Paranyers Valencians. Diu que no és un mètode de caça selectiu ni tradicional. La valoració arriba després de l'exigència del Tribunal Superior de Justícia.   

L'Associació de Paranyers Valencians (Apaval) està sis anys reclamant a la Conselleria de Transició Ecològica que li permeta demostrar al camp que el mètode de cacera de la cistella malla és selectiu. Però la resposta de la Conselleria és negativa, perquè no el consideren un mètode selectiu ni tradicional. 

És un sistema mitjançant el qual el parany s’activa quan es col·loca damunt d'una quantitat de pes determinada, equivalent al de les aus que està permés caçar. El president d’Apaval, Miguel Ángel Bayarri, assenyala que, sense fer les proves al camp que la Conselleria no els permet dur a terme, és impossible afirmar que aquest tipus de parany no pot seleccionar la presa.

Però les organitzacions ecologistes discrepen. El president de Gecen, Paco González, assegura que no cal fer proves per a demostrar que el mètode de cacera no és selectiu. 

La llei del patrimoni natural i de la biodiversitat del 2007 diu en l'annex seté sobre els procediments per a la captura que queden prohibides les trampes no selectives en l'inici. Per això, la polèmica i l’esforç d’Apaval que és un mètode selectiu i, per tant, entra dins dels paranys legals. 

La migració postnupcial dels tords està a punt d'arribar i de moment els paranyers no podran provar la cistella malla al camp.

També et pot interessar

stats