Tranquil·litat en la primera nit de toc de queda a la Comunitat Valenciana

A la ciutat de València la Policia Local ha alçat 83 actes, i a Castelló de la Plana s'ha intervingut en set festes.

VÍDEO | Tranquil·litat en la primera nit de toc de queda a la Comunitat Valenciana
25 d'octubre 2020 - 08:51

A la 1 de la matinada entraven en vigor les mesures que ha decretat Sanitat Universal per a aplacar les festes i els botellots, importants focus de contagi de coronavirus, quan les xifres han arribat a màxims des de l'inici de la pandèmia. La nit ha sigut tranquil·la i ha transcorregut amb normalitat, ha informat la delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero.

A la ciutat de València, la Policia Local ha alçat 83 actes, han denunciat tres locals i, a més, han detingut quatre persones. El regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, ha destacat que "la ciutadania ha demostrat un comportament exemplar i responsable". A Castelló de la Plana, la Policia Local ha intervingut en set festes que tenien lloc en domicilis particulars.

Des d'agost, quan van entrar en vigor les restriccions per a l'oci nocturn, els dissabtes han perdut bona part de la festa i les multituds, però les primeres hores d'aquesta nit molts les han viscudes a la ciutat de València com l'última oportunitat per a estar en terrasses i parcs més allà de les 00:00. Quan s'ha fet l'hora, els treballadors de bars i restaurants han arreplegat les taules i les cadires. Alguns han manifestat que el toc de queda "sí que afectarà" el negoci, com és el cas de David, que treballa al centre de València; i de Fernando, que no la veu una mesura adequada, a causa del "deteriorament" de l'hoteleria.

A partir de la 1, els carrers s'han buidat i el silenci s'ha apoderat de l'ambient. Només uns pocs vehicles han circulat per a anar o tornar del treball. És el cas d'Alfa, repartidor de premsa, que està d'acord amb el toc de queda, "si és per la salut". També el d'Elena, una cambrera que ha eixit de casa mitja hora abans que la ciutat s’haja despertat del toc de queda: només s'ha trobat amb un taxista i un adolescent amb patinet. Ricardo Morón, forner, ha entrat a les 3:00 hores a treballar i no ha vist "molt de moviment".

Per a evitar incompliments, els dispositius policials que han posat en marxa els ajuntaments de València, Alacant i Elx han patrullat per les ciutats i han fet controls per comprovar que, qui circulava per la via, tenia el permís. Diego Cintrano, intendent de la Policia Local de València, poc abans de l'entrada en vigor, explicava a À Punt que "confien que la ciutadania siga responsable i complisca la norma, encara que és possible que alguns, per desconeixement, no s'hagen assabentat que ja ha entrat en vigor".

Amb tot, no tots han respectat l'obligació de tornar a casa i, a la zona universitària de la ciutat de València, un grup d'estudiants s'ha resistit a retirar-se. Tres joves més ens han contat que han passat la nit al pis d'un amic i han eixit abans de que està permés. Quan han tocat les 6, la vida ha anat tornant als carrers. El silenci ha donat pas als motors dels vehicles i als sorolls de la vida quotidiana, i les cafeteries han obert les portes per als més matiners.

També et pot interessar

stats