El tramvia de València compleix 25 anys

En aquest quart de segle ha donat servei a més de 155 milions de persones.

El tramvia de València compleix 25 anys
El tramvia de València compleix 25 anys

El tramvia de la ciutat de València, que gestiona Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), compleix 25 anys en servei. En aquest quart de segle han sigut més de 155 milions els viatgers i viatgeres registrats en aquest mitjà de transport, integrat en la xarxa de Metrovalència i que, en l'actualitat, arriba també a les poblacions de Burjassot i Paterna.

El 21 de maig de 1994, amb l'obertura de la línia 4 del tramvia de València, es recuperava un sistema de transport públic que, des de finals del segle XIX fins a 1970, havia vertebrat la ciutat i articulat la vida quotidiana de la seua ciutadania. Amb el retorn d'aquest mitjà de transport en mans de la Generalitat, València es convertia en la primera ciutat espanyola a recuperar un sistema de tramvia, però modernitzat. Després, va haver-hi altres ciutats que van apostar pel tramvia. La progressió ha sigut constant, fins al punt que grans capitals com Madrid, Barcelona, Sevilla o Bilbao han apostat per aquest mitjà de transport.

En el seu origen, el tramvia comptava amb 9,8 km de via doble i 21 parades. Actualment, la xarxa té uns 20 km de via, 43 parades (32 a València, 6 a Burjassot i 5 a Paterna) i fins a tres línies en servei, amb 44 unitats funcionant.

Per a celebrar aquest aniversari, FGV presentarà un logo commemoratiu que s'incorporarà a les parades situades en el trajecte.

També et pot interessar