El tram València-Sagunt recupera la normalitat aquest divendres

S'ha restablit la circulació dels trens, una vegada han acabat les obres per a implantar l'ample de via internacional al túnel del Cabanyal.

El tram València-Sagunt recupera la normalitat aquest divendres
El tram València-Sagunt recupera la normalitat aquest divendres

A partir del dissabte 1 de setembre el servei complementari d'autobusos deixarà de funcionar, perquè Renfe recupera l'oferta del servei de rodalies de la línia C-6 València-Castelló anterior a l'inici de les obres: 79 trens circularan novament, entre totes dues ciutats: 40 en el sentit València-Castelló i 39 en el sentit Castelló-València. També hi haurà normalitat en l'AVE entre Madrid i Castelló, tot i que entre l'1 i el 16 de setembre continuarà el servei en autobús en alguns viatges entre l'estació de Joaquim Sorolla de València i Castelló, en els dos sentits, per unes obres addicionals.

Segons ha informat Adif, l'Administració d'Infraestructures Ferroviàries, les obres han permés adaptar a l'ample mixt la via dos del túnel del Cabanyal i de la zona d'Alboraia gràcies a la instal·lació de travesses especials. Segons ha declarat a À Punt el subdirector d'operacions de la zona est d'Adif, Fernando Ujena, les obres beneficiaran tant el trànsit de mercaderies com el de viatgers,  ja que "aquest és l'ample que utilitza la línia d'Alta Velocitat, l'AVE". 

Al final d'any 

Les obres s'emmarquen en el projecte del corredor mediterrani, que disposarà al final de l'any, d’un pla d’acció que concretarà els terminis, les inversions i les obres per a la Comunitat Valenciana, Catalunya, Múrcia i Andalusia. Segons va anunciar a À Punt el nou comissionat del govern per al corredor i exsecretari autonòmic d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Josep Vicent Boira, "al final de l’any i principi del que ve, tindrem clars els terminis, les inversions i les obres".

Aquest pla d’acció permetrà prioritzar les inversions i avançar projectes que poden millorar molt el trànsit de mercaderies i reduir el temps de viatge per als passatgers. El comissionat dirigirà, des de València, l’execució de les obres, i ja analitza tots els trams que estan pendents.

També et pot interessar

stats