La tradicional manifestació de l’Orgull LGTBI s’adapta a la Covid-19

A Alcoi es formarà una bandera LGTBI amb la roba de les persones assistents, sempre respectant les mesures de seguretat.

La "drag queen" gandiana La Sanguinelli, pregonera de l'Orgull de Pego
La "drag queen" gandiana La Sanguinelli, pregonera de l'Orgull de Pego

Enguany la setmana de l’Orgull LGTBI ha estat marcada per les mesures de seguretat relacionades amb la Covid-19. Tot i estar ja la majoria de l’estat espanyol en l’anomenada “nova normalitat”, moltes activitats s’han fet de manera virtual per a garantir l’accés d’un elevat nombre de persones sense posar en risc la seua salut.

Quant a la tradicional manifestació celebrada el 28 de juny cada any, des de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals s’ha proposat traslladar-la als balcons. En aquesta línia, l’Associació LGTB Crevillent convida la població crevillentina a adornar els balcons amb els colors de la bandera arc iris i publicar una foto a les xarxes socials sota l’etiqueta #LGTBCrevillent.

A Pego, la celebració de l’Orgull se celebrarà el diumenge 28 a la plaça de l’Ajuntament, respectant en tot moment les mesures de distanciament físic i amb l’ús de mascareta obligatori. La pregonera d’enguany, la drag queen gandiana La Sanguinelli, farà un xicotet concert amb temes propis després de la lectura del pregó.

D’altra banda, l’associació LGTBI Mariola de les comarques de l’Alcoià, el Comtat i l’entorn ha convocat una concentració el Dia de l’Orgull LGTBI a la plaça de l’Ajuntament d’Alcoi. L’acte, en defensa dels drets i llibertats LGTBI, s’autodefineix com a “reivindicatiu, popular, lliure i crític”.

L’organització, que ha emfasitzat la importància de respectar la distància personal i l’ús de mascareta, convida a les persones participants a vestir-se amb roba dels colors de l’arc iris per a formar una gran bandera que omplia la plaça de l’Ajuntament d’Alcoi.

També et pot interessar

stats