Tous recorre l’obertura de la causa per presumpta estafa i carrega contra Consujoya

Denuncia que l’associació es mou per interessos “espuris” i exigeix que se li impose una fiança.

Foto cedida per Consujoya d'una peça de Tous analitzada
Foto cedida per Consujoya d'una peça de Tous analitzada

La firma de joieria Tous ha presentat un recurs contra la interlocutòria per la qual l’Audiència Nacional va assumir la investigació per una presumpta estafa en la venda de joies, que podrien comercialitzar-se amb interiors no metàl·lics, com si foren d’or o plata de primera llei.

Amb aquesta interlocutòria, l’empresa exigeix al jutge instructor del cas, Santiago Pedraz, que impose una fiança a l’acusació particular, l’associació de consumidors i joiers Consujoya, un tràmit habitual en aquests procediments, però no imprescindible.

A més, Tous denuncia que Consujoya es mou per interessos “espuris” i purament econòmics. També l'acusa de promoure causes judicials contra l’empresa catalana sense cap raó.

Joies fetes amb una tècnica sota sospita

Durant la declaració davant el jutge, el director general de Tous, José María Bosch, ha explicat que les peces analitzades per Consujoya, on es van trobar farciments de plàstic, han sigut fabricades amb una tècnica anomenada electroforming, relativament recent i que no està recollida en la llei de metalls de 1995, a la qual apel·len els denunciants.

La firma ha publicat un vídeo en el seu perfil de YouTube on explica aquesta tècnica, que, asseguren, “permet crer joies resistents, de gran volum i sense soldadures, a partir d’un motle de metacrilat o resina que és recobert d’or o plata en estat líquid mitjançant un delicat procés electrolític”. Aquest és el material no metàl·lic que estaria dins de la peça, el famós osset de plata de la companyia, ara sota sospita.

Facua demana la llista de peces investigades

Per a l'advocada de Consujoya, Magdalena Entrenas, la tècnica que utilitza Tous és "absolutament il·legal". Segons la lletrada, els responsables de la firma de joieria no han pogut negar, davant el jutge, l'evidència de l'interior no metàl·lic de determinades peces de plata. "Que diguen que és xapat i que no ho venguen a preu d'or i plata quan no és així", els ha demanat.

Per la seua banda, l'associació de consumidors Facua, ha demanat al jutge que faça pública la llista de peces de Tous investigades per tal de facilitar reclamacions als possibles afectats.

També et pot interessar

stats