Tots els condemnats a presó per les targetes ‘black’, menys quatre, ja hi estan tancats

L‘expresident de Caja Madrid i Bankia, Rodrigo Rato, va ingressar dijous a Soto del Real.

Rodrigo Rato (esquerra) i Miguel Blesa (dreta), durant el juí per les targetes ‘black’
Rodrigo Rato (esquerra) i Miguel Blesa (dreta), durant el juí per les targetes ‘black’ / Europa Press

Tots els exdirigents de Caja Madrid que van ser condemnats a més de dos anys de presó per utilitzar les targetes ‘black’ han ingressat ja en un centre penitenciari, excepte tres que tenen un termini més ampli per a començar a complir la seua condemna. Un quart condemnat està pendent de presentar un informe mèdic a l‘Audiència Nacional per a acreditar que hi ha raons de salut que desaconsellen que entre a la presó.

Es tracta de l‘exvicesecretari d'Organització del PSOE madrileny i exconseller de l‘entitat, Antonio Romero; el d‘Esquerra Unida, José Antonio Moral Santín, i el nomenat per CCOO, Francisco Baquero. El quart condemnat és Rubén Cruz, membre de la comissió de control de Caja Madrid a proposta d‘Esquerra Unida, que al·legà motius de salut per a sol·licitar la suspensió de l‘execució de la condemna.

En concret, són 15 les persones que la justícia ha condemnat amb penes superiors a dos anys de presó per les targetes ‘black’ i que, per tant, tenien orde de l‘Audiència Nacional d‘entrar a la presó després que el Tribunal Suprem va confirmar la sentència del passat 3 d‘octubre. Encara que totes excepte dos van sol·licitar suspendre l'ingrés, de moment el tribunal no ho ha autoritzat en cap cas. 

Dels condemnats, 11 ja estan a la presó, incloent-hi l‘expresident de Caja Madrid i Bankia, Rodrigo Rato, i l‘exsecretari d‘estat d'Hisenda, Estanislao Rodríguez-Ponga. Els dos compleixen condemna a la presó de Soto del Real.

Els últims a ingressar en un centre penitenciari per aquest cas han sigut l‘exconseller del PP en Caja Madrid, Javier de Miguel; els del PSOE, Ángel Eugenio Gómez del Pulgar i Francisco José Pérez Fernández, que s‘enfronten cadascun a dos anys i mig de condemna, i el també socialista, Jorge Gómez Moreno, condemnat a tres anys i dos mesos. Tots ho feren durant la vesprada de divendres, segons fonts d‘Institucions Penitenciàries, i ara es troben a Soto del Real i Navalcarnero.

També et pot interessar

stats