Tots els centres penitenciaris de la Comunitat Valenciana, per damunt de la capacitat

L'informe anual del sindicat Acaip assenyala que les presons de Fontcalent i Picassent estan entre les més massificades d'Espanya.

VÍDEO | Tots els centres penitenciaris de la Comunitat Valenciana, per damunt de la capacitat

L'oficina a València d'Acaip, el sindicat majoritari en l'àmbit penitenciari, elabora un informe anual sobre la població reclusa a la Comunitat Valenciana. En l'últim, amb dades d'abril de 2019, assenyala que l'ocupació de tots els centres penitenciaris del nostre territori estan "per damunt de la seua capacitat".

Segons l'informe, les presons de Fontcalent, amb un 81% de sobreocupació, i Picassent, al 65%, estan entre les més massificades d'Espanya. A més, evidencia "un increment de la població interna en la majoria dels centres penitenciaris de la Comunitat Valenciana, que contradiu la tendència nacional".

Perfil de l'empresonat

L'informe remarca que continua l'increment del nombre d'interns homes que estan condemnats a penes de presó de durada igual o superior als 15 anys, que ja representen més de l'11% del total; i també del nombre d'interns en presó preventiva a l'espera de judici.

Pel que respecta a interns i internes classificats en primer grau (els més perillosos del sistema penitenciari), l'informe indica que els centres d'Albocàsser i Picassent estan entre els cinc centres espanyols amb més presos en aquesta situació.

També et pot interessar

stats