Tota la Comunitat Valenciana passarà dilluns a la fase 2 de la desescalada

El govern espanyol ha acceptat la sol·licitud de la Generalitat perquè avance tot el territori al complet.

A partir de la fase 2 s'obrirà l'interior dels bars i restaurants al 40% de l'aforament
A partir de la fase 2 s'obrirà l'interior dels bars i restaurants al 40% de l'aforament / Efe.

Tota la Comunitat Valenciana passarà a la fase 2 de la desescalada dilluns que ve, 1 de juny. Així ho ha anunciat el director del Centre d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, en la roda de premsa setmanal per a informar dels canvis de fase de les comunitats autònomes.

El govern espanyol ha acceptat així la petició de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, que dilluns ja va anunciar que aquesta setmana sol·licitarien el canvi a la fase 2 de tot el territori valencià.

Amb aquest avanç a la segona fase, deu departaments sanitaris –Vinaròs, Requena, Xàtiva-Ontinyent, Gandia, Alcoi, Dénia, la Marina Baixa, Elda, Oriola i Torrevella– hauran passat tres setmanes en la primera fase de la desescalada, mentre que els 14 departaments restants tan sols hauran estat 14 dies en la primera fase, el període mínim de cada etapa, segons ha defensat sempre el Ministeri.

Tot i que deu departaments havien complit aquest termini de 14 dies la setmana passada, la Conselleria de Sanitat Universal va preferir no sol·licitar el pas cap a la segona fase per al 25 de maig per “prudència”.

No obstant això, una comarca valenciana es troba ja des del dimecres en aquesta nova etapa. Es tracta del Racó d'Ademus, que va passar a la Fase 2 del pla de desescalada, com les dues províncies que la circumden, i els seus habitants ja han pogut desplaçar-se a la província de Terol per a utilitzar els seus serveis.

En les últimes 24 hores, la Comunitat Valenciana ha registrat un total de 247 altes d'ingressats per coronavirus, set morts (un en residència) i 24 casos positius confirmats per PCR, dos d'ells importats.

També et pot interessar

stats