Tot el transport públic, a la mà

Un equip de la UPV desenvolupa una eina per a fer totes les gestions del transport públic amb el mòbil.

Tot el transport públic, a la mà
Tot el transport públic, a la mà

Poder fer ús del transport públic d’una ciutat només amb el mòbil a la mà. Sembla una possibilitat remota, però un equip de la Universitat Politècnica de València ha desenvolupat una eina que ho faria possible. S’anomena E-Mobil-ity i permetria pagar-ne els bitllets, així com pujar als mitjans de transport.

“No depens de cap màquina per a fer-ne tot el procés”, ha assenyalat Vicent Botti, cap del Grup de Tecnologia Informàtica i Intel·ligència Artificial de la UPV, una de les parts creadores del projecte, junt amb l’empresa valenciana Passgo Technology.

Està pensada per a emprar només el mòbil amb un codi QR, amb tota la informació del bitllet que es vulga emprar i també dels viatges que s’han fet. D’aquesta manera, no farien falta les màquines actuals i s’hi estalviarien diners.

Una altra de les facilitats que té prevista la plataforma és que siga accessible per a totes i tots, i estiga adaptada a diferents tipus de discapacitat, com ha explicat Vicent Botti. “Es pot accedir amb la veu, interactuar amb el so i qualsevol facilitat que s’incorpore també estarà disponible en versió adaptada”.

Les transaccions es farien de manera automàtica, ja que el mòbil està connectat a la xarxa. Una eina que ofereix altres avantatges, com ara recomanacions, plànols de la ciutat, trajectes o l’adquisició de títols. Està dissenyada per a incorporar tot el transport públic d’una ciutat. De moment, és un prototip i està en la fase de fer-s’hi la prova de concepte. 

També et pot interessar

stats