Tot a punt a Fontanars dels Alforins per a una verema "prometedora"

Les inundacions i les altes temperatures quasi no han afectat el raïm i s’espera una bona campanya

Les inclemències del temps no han incidit greument en el raïm / À Punt NTC

A les terres dels Alforins (Vall d’Albaida) han començat els preparatius per a obrir la temporada de verema. Tot i les inundacions de la primavera i la calor extraordinària, preveuen una campanya prometedora. Les inclemències del temps, que tant han afectat altres zones vinícoles, no ha incidit greument en el raïm i s’espera arreplegar una bona collita.

Les vinyes de les varietats més primerenques, com la chardonnay, ja estan quasi a punt per a començar la verema. Els està canviant el color, el raïm ja comença a estar daurat i previsiblement dimarts començaran els treballs en la zona vitivinícola de la Costera i la Vall d'Albaida.

Rosendo Biosca, president de l'Associació de Vins de Terres dels Alforins, ha assegurat que “la collita serà un poc menor, entre un 10 i un 15% menys, però la qualitat serà immillorable”.

José Fita, president de la cooperativa vitivinícola La Viña, ha calculat que “la quantitat obtinguda fregarà els deu milions de quilos, que serà més o menys la de cada any. Uns nou o deu milions de botelles”. Per això, esperen aconseguir vins de bona qualitat.

La preocupació més gran són els preus, ja que l'augment dels costos fa perillar la rendibilitat i afecta parts de l’embotellament, com són les mateixes botelles i els taps. “És difícil repercutir-ho als clients”, ha reconegut Fita.

També et pot interessar

stats