Tot abús sexual serà agressió i la pena més alta per violació continuarà en 15 anys

Un dels experts és Joan Carles Carbonell, qui destaca a À Punt NTC que es vol "protegir la voluntat de la víctima".

Protestes per la sentència de la Manada
Protestes per la sentència de la Manada / Efe

La comissió d'experts que estudia la reforma dels tipus de delictes sexuals en el Codi Penal s'ha reunit aquest dijous per a revisar-ne la tipificació i adaptar-la a la realitat actual. Encara que membres d'aquest òrgan afirmen que encara no han tancat un text definitiu, s'ultima un acord perquè tota mena d'atac sexual siga considerat agressió i es revisen les penes. La màxima es mantindrà en 15 anys. 

El Ministeri de Justícia va crear aquesta comissió després de la polèmica sentència als agressors sexuals de La Manada i de la reacció popular que va mobilitzar milers de persones per tot Espanya. 

Un dels membres d'aquesta comissió és Joan Carles Carbonell, catedràtic de Dret Penal de la Universitat de València, qui ha confirmat a À Punt NTC que les recomanacions són de fer desaparéixer el concepte d'abús sexual, delicte pel qual van ser condemnats els membres de La Manada.

El canvi terminològic suposa també un pas endavant en el sentit de "protegir la voluntat de la víctima" i que qualsevol acte "sense el seu consentiment supose una agressió sexual", ha indicat Carbonell

Carbonell espera que la comissió tinga finalitzat el document enguany perquè el govern el remeta al Congrés. El catedràtic de Dret Penal recorda que els treballs s'han fet amb calma. Cal no deixar-se portar per casos que creen alarma social.

Sobre aquest assumpte també ha parlat la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, qui ha dit que les dones víctimes d'agressions sexuals "han de ser cregudes sí o sí, sempre", com "qualsevol altre subjecte" en qualsevol "altre delicte".

També et pot interessar

stats