La tortuga Conxeta torna al Mediterrani des de Moraira

Amb la solta de l'animal, l'Ajuntament de Teulada i l'Oceanogràfic de València criden a la col·laboració ciutadana perquè avise els centres de recuperació si troba fauna marina ferida

La tortuga Conxeta torna al Mediterrani des de Moraira

La tortuga Conxeta ja torna a solcar les aigües del mar Mediterrani. Batejada així i victorejada per escolars del col·legi públic Cap d'Or de Moraira, ha retornat aquest dilluns al seu medi natural des de la platja de l'Ampolla, després d'haver passat alguns dies al centre de recuperació de fauna marina Arca del Mar de l'Oceanogràfic de València. 

La solta de l'animal, emmarcada en el Dia Mundial de la Biodiversitat Marina, ha estat promoguda conjuntament per l'Ajuntament de Teulada-Moraira i l'Oceanogràfic. Una acció amb què totes dues entitats han aprofitat per a fer una crida a la col·laboració ciutadana perquè si es troba aquest tipus d'animals s'avise els centres de recuperació amb l'objectiu d'ajudar-los a tornar al seu hàbitat marí.

L'Oceanogràfic disposa des de fa uns anys d'un centre de recuperació per a fauna marina malalta o ferida, que va sorgir com a resposta a la creixent trobada d'espècies emblemàtiques -fonamentalment cetacis, tortugues i taurons- a la costa. A aquesta mena d'hospital arriben fonamentalment tortugues ferides, ja siga per ingesta de plàstics o perquè han quedat atrapades en xarxes d'embarcacions de pesca. Aquest centre s'encarrega de sanar els animals i tornar-los de nou a casa, a la mar. 

També et pot interessar

stats