La tortuga Colomera torna a Orpesa en un viatge de 2.000 quilòmetres

L'última localització, després d'eixir de Grècia, la situa prop de l'illa de Malta.

Ruta tortuga Colomera
Ruta d'anada i tornada de la tortuga Colomera / À Punt NTC

L'espectacular tortuga Colomera, d'uns 100 quilos de pes, i curada gràcies a la Fundació Oceanogràfic i la Fundació Azul Marino, ha iniciat des de Grècia el camí de tornada a la platja de la qual va eixir, situada a Orpesa.

La tortuga va ser curada a l'ARCA del Mar de l'Oceanogràfic i va iniciar al juny de 2020 el seu camí fins a les costes de Grècia, on va arribar en uns dos mesos. En aigües gregues ha romàs durant mig any i ara sembla que ha iniciat un camí de retorn al punt de partida d'Orpesa utilitzant la mateixa ruta, a través del canal de Sicília, en un trajecte de més de 2.000 quilòmetres.

La ruta de Colomera

Colomera va entrar a la mar de nou a la platja de Bellver d'Orpesa el 25 de juny i, després de passar les illes Columbretes, va continuar el seu trajecte cap a les illes Balears, per a després recórrer les costes de Palma, i segons les dades del satèl·lit, a mitjan mes de juliol es trobava al canal de Sicília, entre les costes de Tunísia i de Sicília.

La ruta va continuar cap a Grècia, concretament cap al golf de Ciperàcia, que es troba a la costa occidental de la península del Peloponés prop del mar Jònic, on va romandre durant sis mesos, fins que va canviar el seu rumb en dirigir-se cap a l'estret de Messina i l'illa de Sicília, en primer lloc, per a després dirigir-se cap al canal de Sicília.

L'última localització, gràcies a l'emissor de senyal de satèl·lit que porta en la closca, la situa prop de l'illa de Malta, en el que sembla una tornada a la platja d'on va eixir després de ser curada, al terme d'Orpesa.

També et pot interessar

stats