Torrevella, tercer municipi que menys fons destina a despesa social

Quart de Poblet (cinqué) i la Vila Joiosa (sisé) entre els que més en destinen.

Torrevella, tercer municipi que menys fons destina a despesa social
Torrevella, tercer municipi que menys fons destina a despesa social
21 de novembre 2019 - 12:53

Un estudi de l'Associació Estatal de Directors i Gerents en Serveis Socials, elaborat amb dades del Ministeri d'Hisenda de 2018, conclou que Torrevella, al Baix Segura, se situa com el tercer municipi espanyol, amb més de 20.000 habitants, que destina menys pressupost municipal a despesa social, només 20,73 euros per habitant. Per sota del municipi alacantí només estan els municipis madrilenys de Ciempozuelos amb 20,18 euros per habitant i Galapagar amb 20,56 euros per habitant.

L'informe, destaca que dels 421 municipis espanyols amb més de 20.000 habitants, un 25% no arriben a fer una despesa social superior als 50 euros per habitant a l'any. Concretament, l'estudi detecta que hi ha aproximadament uns 4 milions de persones afectades per aquesta situació amb una inversió social que considera "precària".

D'altra banda, entre els ajuntaments que destinen més pressupost a la despesa social apareixen, en cinqué lloc, el municipi de Quart de Poblet, a l'Horta, amb 177,27 euros per habitant i en sisé lloc la Vila Joiosa, a la Marina Baixa, amb 175,39 euros per habitant. En el pòdium es troben el municipi basc de Santurtzi; l'andalús Alcalá la Real, a Jaén, i el català d'Esparreguera, al Baix Llobregat, seguit de prop del municipi menorquí de Maó.

També et pot interessar

stats