Torrevella recrea un simulacre de terratrémol de magnitud 5,5

La Comunitat Valenciana és una zona propensa a patir aquest fenomen.

Europa Press.
Europa Press.

La Generalitat ha coordinat un miler d'efectius de seguretat, emergències i voluntaris de 25 organismes al #GranSimulacre2018, que anualment organitza l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències. En aquesta ocasió s'ha recreat un terratrémol de magnitud 5,5 a Torrevella, al Baix Segura.

El director general de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, Josep Maria Àngel, ha posat èmfasi en la facilitat que té la Comunitat Valenciana de patir un terratrémol. Ha subratllat que "per la seua situació geogràfica és vulnerable, particularment a la meitat sud del territori". Ha agraït que "tota la gent ha sabut el que ha de fer des que s'ha produït el tremolor". "A aquesta gran pràctica, s'hi han sumat també grans empreses de comunicació, ja que s'ha treballat amb la hipòtesi d'un tall del subministrament elèctric i la caiguda de les comunicacions mòbils".

El simulacre no ha sigut el primer que ha tingut lloc al municipi del Baix Segura. Aquest ha tingut com a novetat que s'ha desenvolupat en diversos escenaris localitzats geogràficament en llocs diferents de Torrevella i de manera simultània al camp de treball que té l'ONG de rescat a Algemesí. Una altra novetat ha sigut la participació per part de centres escolars de secundària i escoles d'infantil i primària de Torrevella que han fet alhora simulacres d'autoprotecció escolar. Han treballat també amb figurants que han fet de grups de famílies afectades que han sigut ateses en un campament d'acollida temporal.

Durant el terratrémol s'han practicat detencions de persones que aprofitaven la situació per a cometre actes de pillatge en els edificis. S'han posat en pràctica també els protocols d'evacuació de danys d'estructures.

També et pot interessar

stats