Torrevella prendrà el relleu de l'Hospital de la Ribera en la recuperació de la gestió pública

Altres centres que encara estan pendents de deixar les mans privades són els de Manises, el Vinalopó-Elx i Dénia.

Imatge d'arxiu d'una protesta de la plantilla de l’Hospital de Dénia per les condicions laborals que arrosseguen des de fa anys
Imatge d'arxiu d'una protesta de la plantilla de l’Hospital de Dénia per les condicions laborals que arrosseguen des de fa anys / Arxiu

Els tres partits del Botànic s'han posat d'acord i han fet el primer pas cap a la reversió de l'Hospital de Torrevella. Han demanat que inicie el procés administratiu per a comunicar la finalització del contracte a l'empresa concessionària, Ribera Salud, que continuarà gestionant el centre fins a l'octubre del 2021. A la Comunitat Valenciana encara hi ha altres hospitals construïts amb diners públics, però amb gestió privada: els de Manises,el Vinalopó-Elx i Dénia.

El primer hospital que recuperà la gestió pública va ser el de La Ribera, el 31 de març del 2018. Per tant, ja fa més de dos anys que l'hospital d'Alzira va tornar a mans públiques. Una de les promeses del govern del Botànic i símbol d'un canvi de model sanitari, el del PP, que apostava per la privatització de la gestió hospitalària.

Ara, a més del de Torrevella, del qual aquest dijous s'ha anunciat la reversió, encara estan pendents de deixar les mans privades els hospitals de Manises, Elx i Dénia. La reversió de l'Hospital de Dénia continua damunt de la taula, després de diverses negociacions amb l'accionista majoritari, Ribera Salud, amb el qual de moment l'executiu valencià no ha arribat a un acord, i que té la concessió encara quatre anys més.

També falta per posar data a les reversions dels centres de Manises i del Vinalopó-Elx, amb concessions fins al 2024 i 2025, respectivament. Sanitat ha de comunicar a l'empresa l'inici del procés amb un any d'antelació.

L'acord parlamentari és el primer pas per a aconseguir la reversió definitiva de la concessió privada de l'Hospital de Torrevella perquè, si la comunicació no es fera en temps i forma durant el mes d'octubre, la concessió es prorrogaria automàticament cinc anys més, tal com indica el plec.

Els treballadors de Marina Salud s'han manifestat en diverses ocasions per a exigir condicions laborals dignes i la reversió definitiva del seu centre sanitari. Els qui es mobilitzen ara són els treballadors de l'Hospital de Torrevella, que exigeixen formar part de la negociació de cara a la reversió.

També et pot interessar

stats